St.Thomas

En snabb uppdatering, har ar det underbart! Paradiset, helt obeskrivligt, vadret ar toppen!  Flygresan gick bra, dock fick de checka mitt handbagage tva ganger, men skriver mer nar jag har kommit hem igen!

Tina

Fair Haven, NJ June 26 08

Idag har jag fått lite ledig tid på dagen ska även sluta tidigare idag för ska fixa mina naglar och göra pedikyr. Igår var jag ännu en gång på Köpcentrumet, blev en jättesöt klänning, även i veckan har jag köpt en par vita korta shorts och en blåvit skjorta. Så imorgon åker vi till St. Thomas och blir borta 10 dagar, kollade på vädret lite det var bara 30 grader, hoppas på mer! Ska fixa bränna där hade jag tänkt.

Annars denna veckan har jag jobbat en hel del, hela måndag som tur är så går barnen i sommarlägret från  8.45-12.30 måndag-fredag, lite ledig tid på dagen är skönt. Längtar till hösten då jag hoppas jag får flera besök plus att jag får mer ledig tid.

Tina

Fair Haven, NJ June 22 08

Nu har jag varit dukigt, städat mitt rum, tvättat mina kläder och bäddat rent. Ska snart försöka sova, trodde att jag skulle ha barnen hela dagen imorgon. Men som tur är så börjar flickorna sina sommarläger som vi kallar det, så de är borta hela förmiddagen. Pojkens läger börjar efter våran semester, nu är det bara 5 dagar kvar tills vi åker. Kan lova er det är inget dåligt hotell vi ska bo på. Lyx som bara den! Längtar nu som bara den. Måste börja packa med, ska ta med en av mina stora resväskor, men eftersom min garderob inte är så stor ännu så blir det väl att packa ner det mesta man äger. Måste packa ner "finkläder" så man får lova att komma in och äta på restaurangen.

Helgen har varit toppen, tog tåget in i fredags eftermiddag men vi hade då kollat tågtiderna som gäller på helgen så när vi kom där ca 2.05 pm så satt vi och väntade och väntade tillslut så kollade vi upp tiderna igen, då gick tåget 2.53 pm istället, så det vara bara att vänta. Väder var jättefint, tåg en taxi från Penn Station till Battery Park. Där fanns det svensk mat, köttbullar, lingon, potatismos, våfflor och jordgubbar, de hade även gjort en midsommarstång. Det kändes verkligen som man vara i Sverige och firade midsommar. Man kunde tro att det var en park någonstans i Sverige om man bortser att man såg State of Liberty. Senare tog vi en limousine från Battery Park till klubben Hiro, men vi gick aldrig in eller provade aldrig att gå in för 21 gränsen, så jag och en svensk au pair traskade vidare utan att veta direkt var vi var. Gick och letade efter något lämpligt ställe som har 18 istället för 21, men hittade inget så köpte med oss öl från en liten butik i Downtown som inte kollar legg. Började gå tillbaka till Penn Station som ligger på 7:de Avenue och 34 gatan, när vi startade gå så var vi typ på 12 gatan, allt slutade med att vi tåg en taxi till Penn Station för orka gå så långt.

Sov hos tjejen som jag träffade på orenatationen, mysigt stad vid vattnet, alla hus har egna bryggor och båtar. Område var dock inte jättefint, men väldigt mysigt. Vi åkte till en affär som hette Payless Shoes, sjukt billiga skor, så köpte 4 par för 300 svenska kr. Helt sjukt! Men de hade erbjuandet köp ett par så får du halva priset på det andra. Så fick ett par skor för 3 dollar som är 18 kr.

På kvällen så gjorde vi i ordning oss och förfestade så smått hos henne, klockan blev närmare 12 pm innan vi började leta taxi, det var dock enklare sagt än gjort, flera hade inga tillgängliga bilar just då eller så låg deras bolag för långt bor, vi hittade en bra men väldigt otrevlig taxibolag som la på luren i örat på oss flera gånger, men fick en taxi tillslut. Åkte in till nattklubbgatan, typ alla barer och klubbar är det 21. Visade mitt svenska körkort men då sa de att de var inte gilligt för de hade aldrig sett sådant förut och det var inte tillräckligt bevis för att det var jag. Sedan körde vi att vi inte hade något gilligt körkort eller id men de funkade inte på några ställen. Men så gick vi till en liten pub, där vakten så klart också frågade om legg men låssades som att vi inte förståd vad de sa om legg och sånt skit. Eftter en stund som släppte de in oss utan bevis på att vi vara 21. Det var ett trevligt ställe, mycket folk i början men det dog ut väldigt fort. Träffade flera roliga människor och drack öl. Klockan blev närmare 3 am innan vi kom hem.

Så idag har jag varit lite halvseg, fick lite panik när jag skulle ta tåget för hade ingen mobil som funkade eftersom jag glömde laddarnen hemma plus hade inte pratat med mina föräldrar om de kunde hämta mig. Men allting löste sig så blev upphämtade av min mamma.


Skriv en kommentar när ni har läst :)

Tina

Shopping

DKNY från Marshall
240 kr



Steve Madden från Marshall
120 kr



4 par skor från Payless
300 kr

Freeport, LI June 21 08

Ar i Freeport hos en svensk aupiar som jag traffade pa orentationen, sjukt kul,igar vart det midsommar, jattekul berattar mer imorgon nar jag har kommit hem till mig egna dator.Men idag har jag gjort ett riktigt kap,kopte 4 par skor for mindre an 300 kr,sjuuuukt!

Hoppas att vi kommer in pa nagon krog eller klubb ikvall!


Skriv en kommentar nar ni har last :)


Saknar er alla, hade velat vara hemma denna helgen och firat midsommar mer er!


Tina 


Fair Haven, NJ June 19 08

Idag har det äntligen varit skolavslutnig för barnen. Har varit på en vattenpark i Keansburg, helt okej men sjukt svårt att hitta till, Har idag lärt mig hitta till Dollar Tree som är en affär det allt kostar 1 dollar och sedan Jon Bon Jovis hus.

Nu har jag exakt varit i USA i en månad, det känns fortfarande bra, men klart det känns att man missar eller ja inte kan vara med på midsommarfesten hemma med alla vänner. Imorgon är det en vecka kvar till jag åker till Kraibien, längtar verkligen, dock så hade en svensk au pair fixat inbjudan till en fest den 28 juni men då är jag tvyärr eller jag vet inte vad man säger i St. Thomas. Har börjat fattat att detta kommer vara mitt hem nästan i ett år framåt. Allt jag kan se NYC från stranden är helt underbart. Det känsla som jag har nu, jag bor i USA nu, jag lever mitt liv här, min värdfamilj är min "nya" familj nu.

Måste tacka egentligen min värdpappa för han har ställt upp nu när mina pengar är borta, som igår när jag berättade att det fattades pengar på mitt konto sa han "ta på dig skorna så åker vi och fixa det". Idag har han även hjälp till att prata med banken, så har gjort en anmälan så förhoppningsvis alla pengar tillbaka snart. De kunde inte se vart mina pengar har tagit vägen än, men allt är helt skumt.

Imorgon är det midsommar ska åka till Battery Park och fira det. Ska förhoppningsvis bo i Freeport, Long Island denna helgen hos tjejen som jag träffade på orentation,

Har köpt min efterlängtade DKNY vöska som jag har titttat på länge, sjukt billigt 40 dollar som är 240 kr, Galet säger jag bara! Har även köpt en jättesöt jacka/tröja idag. Bilder kommer snart kan jag lova.

När någon ringer och jag svarar tror de ofta att jag är min värdmamma , känns lite skumt!

Skriv gärna en kommentar när ni har läst detta,så är ni snälla :)


Tina


Fair Haven, NJ June 18 08

Blir ett snabbt inlägg för ska hämta barnen om 10 minuter vid skolan. Men kan sammanfatta de senaste dagarna, har ju försökt köpa biljett till Chicago, men det blev aldrig godkänt. Så har inte fått bokat det ännu. Men igår skulle jag försöka ta upp pengar för första gången här i USA från mitt amerikanska konto, men då säger automaten att det inte finns några pengar där ,men jag vet säkert att jag satte pengar förra veckan och har inte rört kontot sen dess. Så idag var jag hos banken för att lösa ut min lön och kollade samtidigt ett saldo på konto, Då visade de sig att det finns inga pengar kvar, så åkte hem igen och pratade med mina föräldrar om det. Pappan  och jag åkte tillbaka till banken för det är helt sjukt att pengarna kan ha försvunnit. Men bankmannen sa att någon har tagit ut pengar eller betalt med kortet för det finns inte pengar men detaljerat kunde han inte säga om det, så måste vänta till imorgon för att få reda på vad som har hänt. Men  han lovade att jag skulle få mina pengar tillbaka om de har blivit "tagna".

Igår cruisade jag och en svensk au pair runt i min jeep, har lärt mig hitta till Bruce Springsteens hus, den högsta toppen på östkusten, till färjan och lite i Red Bank.


Tina


Fair Haven, NJ June 16 08

Idag har det varit jättekonstigt väder, först så skiner solen och det är varmt sen blir mulet och så kommer regnet, åskan och blixtarna. Lite läskigt med åska och blixtrar tycker jag. Hoppas på bättre väder i slutet av veckan, eftersom det är midsommar. Håller på att smida planer för midsommar, men tror det blir NYC för hela slanten. 

 Försöker boka en biljett till Chicago men inget av mina kort funkar för tillfället. Väldigt iriterrande. Åker då fredagen den 18 juli och kommer hem den 20 juli eller natten till 21 juli om jag får min biljett bokad. Snart blir jag förbannad.
Ska försöka ny med ett annat företag.


Tina

Skriv en kommentar när ni har läst så är ni snälla :)





Bilder



Fair Haven Brandbil



Fair Haven Polisbil



The Memorial Day



Time Square



Time Square



Time Square



Bryant Park



The New York Public Library


Chrysler Buildning



Empire State Buildning


Sawa
En japansk restaurang



Kocken lagar våran mat framöver oss




Bild från båten till New Jersey



Bild från båten till New Jersey



Bild från båten till New Jersey
Greenwich village 



Bild från båten till New Jersey



Bild från båten till New Jersey



Bild från båten till New Jersey
Manhattan



Italiensk glass
Består av vatten, färgämnen och SOCKER



Jon Bon Jovis hus



Hus



Minnen från 11 september




New York City från Sandy Hook




New York City från den högsta toppen i New Jersey


Fair Haven, NJ June 14 08

Igår var jag barnvakt, det gick väldigt bra, barnen uppfördes sig bra. Tog de till Mc Donalds och sedan på filmen Kung Fu Panda som var jätterolig. Det blev dock rätt sent innan vi kom hem så barnen la sig inte förän kl 10.00 pm. Idag vet jag inte rikigt vad jag ska göra, ska se fotbollsmatchen ialla falll, vet dock inte vart men ska nog sen med en annan svensk au pair. Imorgon är det Farsdag här, så de har säkert planerat något.

Pratade med min kära granne som bor nu i numera i Austrailen, helt sjukt vilken tid skillnad det är, här är det 9.30 am och hos henne är det nog 8.30 pm, plus vi har sommar här och hon har vinter. Det känns helt konstigt.

skriv gärna en kommentar när ni har läst detta, så ser jag vilka som läser. haha!

Tina


Fair Haven, NJ June 12 08

Idag har det inte varit så varmt, bara 29 grader. Men var på stranden idag iallla fall, badade för första gången i Atlanten. Det var dock inget för mig, blev dör djup direkt sedan var det undervattenströmmar plus stooora vågar som höll på dränka mig. Gillar mer att bada i poolen då slipper man all sand och sånt skit.

Igår  var jag på Monmouth Mall med en svensk au pair som bor en 10 minuter promenad från mig. Annars har det lite saker, har fått mina egna fixat mina naglar, ordnat en playdate, blivit visade en vattenpark och en  1800-tals bondgård.

Fick dock bara se 20 minuter av första halvlek när Sverige mötte Grekland sen dog elen. Denna veckan har vi haft väldiga problem med elen, har varit borta flera timmar om dagen. Då blir det olidigt att vara i huset, så äckligt varmt både inne och ute. Anledningen till att elen försvinner är när det är så varmt som det har varit (35-40 grader) på dagarna så startar alla hushållen sina AC för att kyla ner men då slutar huvudgeneratorn att fungera. Plus igårkväll så ramlade en elstolpe ner över en stor gata, så det var kolsvart när jag kom hem vid 10. Min pappa skrämmade mig rejält igår, precis när jag gick innan för dörren så kom han med ett ljus och en ficklampa för att sätta ut det om jag skulle kommit hem senare. Lite äckligt när det är svart och någon kommer gående med ljus och ficklampa. Så var lite skraj så sov på andra våningen i gästrummer som är jämten föräldarnas rum.

Salongen som jag fixade mina naglar var inte alls bra, har gele på alla mina naglar förutom en, den som jag bröt, där satte han en tipp, men den blev helt sne och tjock så filade direkt när jag kom hem, sedan målade han för lite vitt så man ser naglen igenom på vissa naglar. Visst det var billigt, 35 dollar men ska aldrig gå dit mer igen. Finns ju massa andra salonger här i närheten.

Har bestämt mig att jag ska bekosta mig en dyr väska i sommaren, så min mamma har lovat ta mig ett köpcentrum med affärerna som blandat annat Gucci, Dior och Louis Vuitton. Det är billigare att köpa här i New Jersey eftersom tax är låg här när man köper saker.

Hoppas denna helgen att jag kan se Sverige matchen , har kanalen hemma som tur är men funderar på att åka till NYC där en svensk har hyrt en bar och kolla på matchen där. Sen så är det ju Fars dag här i USA på söndag, vet inte dock vad vi ska göra då eller om vi ska göra något speciellt.

Idag har jag provat ännu en ny restaurang, en japansk, så åt Sushi och då stektde de maten framöver dig. Gott var det med fick så mycket mat, för en soppa, sedan en sallad sedan betällade vi sushi förrätt, sedan kom huvudrätten där fick jag räkor, grönskar, ris och nudlar. Klarade inte ens att hälften så fick ta med resten hem. I veckan har jag även ätit på en mexikansk resturang, gott var det med. Provade en vädligt mäktigt cheesecake. Har även provat Italian icecream, som jag trodde var gräddig glass men dock så fel jag hade, det var vatten, färgämnen och massor av socker. Super sött, men smakade okej, provade blue raspberry.


Måste berätta har fått mitt visum tillbaka så nu är jag redo för St. Thomas

Tina


Fair Haven, NJ June 8 08

Idag blev dock det inte som vi hade planerat, skulle åka till Six Flag och besöka ett safari och en vattenpark. Missförstånd och värmen gjorde så att vi skippa det istället. Blev dock väldig nere av det, så vi har hängt på Beach Club idag. Sverige släng dig i väggen idag har det varit ca 35 grader. Väldigt skönt men en aning jobbigt, man orkar inte göra något.

Denna veckans ska jag försöka skaffa Social Security Number, boka tid för naglarna och lämna in pappret till YMCA.


Tina

Fair Haven, NJ June 7 08

Idag är det äntligen fint väder så man kan hänga på Beach Club, ikväll ska jag jobba men det känns okej, vi ska ta en filmkväll. Igår körde jag för första gången till köpcentret, vi körde fel fast det visade sig bli rätt till slut ialla fall. Vi såg bion What happen in Vegas, sjukt roligt, lyckas inte somnna. Dock blev hemfärden lång, körde fel väldigt långt, men vi kom hem.

Köpte en kjol för 3.80 dollar igår det är ca 24 kr, jättesöt svart med tyll och rosett.


Tina


Fair Haven, NJ June 5 08

Morgonen var lite jobbig, mycket tjat innan vi kom iväg till skolan, blev så trött så halvsov en bra stund efter lämnat barnen till skolan, men kände efter ett tag att jag var tvungen att göra något vettigt. Så gick till banken, då menar jag promenara som ingen verka veta vad det är, öppnade ett bankkonto, satte in mina pengar, fick ett bankkort, fick till och med checkar som jag kan betala med som är färdig skrivna med mitt namn och adress. Fast tror inte att jag kommer att använda de speciellt mycket.

Idag har jag flyttat till mitt egna rum med eget badrummet, såg ut som en orkan hade dragit fram när jag började men nu är det hyffast fint. Har även fått då en mobiltelefon som är inget att hurra för eftersom batteri dör efter ca 1 timme utan att man har användt den. Har dock den andra au pairen nummer och det är inte lite sträng eftersom får meddelande och telefonsamtal som är till henne men tror att jag ska få ett nytt nummer.

Imorgon får jag besökt av tjejen som jag träffade på orentation, hon ska stanna hela helgen, så imorgon blir det nog bio om vi orkar sedan lördag stranden om vädret tillåter det, men ska jobbba lördagkväll. Söndag blir det en tripp till Philadelphia eller Philly som är dock mycket enklare att stava till.


Tina


Fair Haven, NJ June 4 08

Idag är det då varit min första dag som au pair eller första dagen ensam au pair. Tycker faktiskt att det har gått fint, frukosten gick smärtfritt sedan har resten av dagen rullat på. Har idag kört rätt väg fram och tillbaka till tågstationen även till en nagelsalong körde jag till. Är dock redan utråkat att vara själv. Har insett att jag gillar att ha många människor runt mig att vara själv är inte min grej. Gillar att göra hela tiden vill inte ha några tomma luckor. Men imorgon ska jag försöka skaffa mig ett bankkonto, kanske skaffa ett gymkort med beroende på om min pappa har skrivit ett brev om att jag jobbar som au pair här och vad jag tjänar eftersom jag kommer få bidrag att träna.

Idag har jag även skickat iväg mitt D2019 för att få en stämpel så jag kan resa utanför USA eller St. Thomas tillhör USA men det behövdes ialla fall. Imorgon ska jag få förhoppningsvis mitt egna rum, ska bli skönt och komma riktigt till rätta. Jag gillar gästrummet väldigt mycket men det känns verkligen inte så mitt rum. Så hoppas kunna packa upp allt imorgon och göra det till mitt egna rum!

Måste börja ta tag i körkortsteorin men det känns så sjukt segt, orkar inte! Men vill ha ett körkort här så man kan visa upp när man kommer hem till Sverige igen, men egentligen behöver jag inte klarar mig dock kanske inte lagligt.

Idag fick jag ett paket på posten från mamma, en klänning som jag beställde innan jag åkte och så kort som jag glömde hemma. Det var roligt att kolla på korten, saknar alla jättemycket även om jag trivs jättebra här.


Tina





Förklaringar

Smart Start - Det är som en förberedelse för skolstarten

Beach Club - Ett ställe med små hyttar, swimingpool, kiosk, bar vid stranden. Man har en separat strand där bara medlemmar kan vara

Brownies - Namnet på årets Scoutgrupp

Tutor - Privatlärare

S'more - Tradition camping snacks, rostad marshmallow, smält cholkad och honungkex

Tax - Skatt, skillnad beroende vilken delstat du är, vissa saker behöver du inte skatta för

Country Club - Golfklubb med pool, restaurang och lekplats

Fair Haven, NJ June 3 08

Idag har jag hunnit med en hel del även om dagen har varit rörig. Fick iväg barnen till skolan, åka till stranden, sedan hem och byta kläder sen åkte vi till banken, vidare till Dollar Tree som är en affär som bara har saker som kostar 1 dollar så köpte lipgloss, klistermärken till min blivande scrapbook och lökchips. Sedan åkte vi till min blivande bank och hämtade mina pengar vidare till Mc Donalds. Första gången jag äter på Mc Donalds i USA. Tog en Big mc & co för att testa. Hamburgaren var helt okej men pommesen var inte alls goda. Dricka som man får till menyn här är lika stor som vår största storlek i Sverige. Sedan besökte vi Target som är ett stor affär med allt möjligt. Där handlade jag min efterlängtade kladdkakform, en bikini och toffsar. Sedan hem och duscha snabbt hämta barnen vid skolan, bakade kladdkaka för första gången men den blev god. Sen åkte jag och hämtade den minsta vid Smart Start för sedan lämna hennes till hennes play date. Sedan hämta den äldsta tjej från sin sista danslektion. Här även fått städat deras hyllor i hallen.

Imorgon blir det min första dag som au pair själv. Ska antligen köra den äldsta till Tutor som ligger en bit bort.

Har vigat mina vyer lite mer hittar till en svensk au pair hus, till beach club, public beach, Tutoring stället. Ska försöka få in vägen till tågstationen med men den är så krånlig tycker jag.

Igår så körde jag med pappan till tutoring, det gick fint men så säger pappan jag tycker verkligen att du kör bra vad gör jag inte då, jo jag kör mot rött i korsning med trafikjus. Så himla typiskt men pappan bara asgarvade och sa ja om polisen hade sett detta så hade de nog stoppa dig! Men grejen var att när jag väl kom in i korsningen så var det gult men hann knappt passera något innan det blev rött. Sen så frågade jag pappa om hur tågetövergångarna funkade, han sa ja du märke nog om tåget kommer för bommarna åker ner men vad rolig om det står i tidningen första gången på 50 år så var bommarna inte nere när tåget kom och där stod Tina sedan asgarvade han igen.


Tina


Shopping






Lipgloss från Mabyelline
3 st för 3 dollar




Kalender




Victoria Beckhams bok



Rosa Swatch klocka
146 dollar



Bikini


Fair Haven, NJ June 1 08

Helgen har varit fullspäckad typ. I lördags morse tog jag och den nuvarande au pairen tåget till Penn Station där mötte vi tjejen som jag flög tillsammans med och sedan mötte vi upp en falkenbergska, skoj att träffa de! Vi gick kollade lite i Mid town mest i affären. Vädret var så sjukt dåligt, så gick aldrig någon riktig runda. Men fick sen Empire State Building, Time Square, Bryant Park, Chrysler Building och New York Public Library. Åt mat på Hard Rock cafe sedan gick vi mest och kollade i affärer, Älskar Macy's de har allt, typ som NK. Har köpt en Swatch klocka som är rosa för 146 dolllar, BILLIGT!

Det blev dock rätt sent innan jag tog tåget hem så anlände till Red Bank ca 21.30, då var det kolsvart ute och jag skulle för första gången köra hem helt själv. Det gick väl inget vidare bra,kom fel direkt så körde en bit innan jag kunde vända, plus fattade inte först hur jag startade GPS. Utan GPS hade jag nog aldrig kommit hem,så sjukt många gator plus vissa ställen får man inte svänga ett visst håll så måste köra ett kvartet längre bort.


Men kom hem hel och levande, så började det roliga igen, komma in i ett kolsvart hus och ingen är hemma. Hatar att vara ensam hemma, måste verkligen ha någon levande i huset. Efter några timmar lyckas jag somna men vaknade av att någon var i huset, det är verkligen inte någon skoj väckningen. Då var det granne tror jag som skulle släppa ut hunden för hon trodde ingen var hemma, både blev nog lite skräckslagna plus när hon kom var klockan ca 7.15. Hunden har dock då kissat inne plus bajsat inne, lagom skoj , men förstår den, den är ju inne hela tiden.

Efter många försök att somna om så gick jag upp då ringde telefonen, lät den vara men den fortsätta att ringa hela tiden, svarade till slut som tur var det till mig. En mayalaisk au pair i närhet ringde och frågade om vi kunde hitta på något. Hon kom och hämtade mig så åkte vi till en kyrka en bit bort. Gudtjänsten var helt crazy, intressant men dock inget för mig. Efter gudtjänsten gick vi och åt på en vitameisk resturang, sjukt god mat.

Har även idag varit på en dansshow som min äldsta barn var med i, dock var hon och dansade i ca 3 min och hela showen var ca 75 min. Men så söta barnen är, de minsta kan knappt vara mer än 2 år. Sedan gick vi ute och åt på resturangen som ligget jämte skolan, Åt Lobster salad med avacodo, grapefrukt och ruccolasallad, sjukt gott. Provade även sötpotatis, smakade gott med smak av morrötter. Min värdmammas syster och familj har varit hos oss idag, trevliga!

Är så kär i NYC, de har allt man behöver. Har idag blivit erbjuden boende i Malaysia om jag åker dit någon gång, som jag tror jag lär göra efter min resa här. Min nyfunne vän bor i Malaysia och ville gärna att jag skulle komma och hälsa på.


Tina


RSS 2.0