Fair Haven, Newark, Stockholm, Göteborg, Falkenberg

Söndagen den 26 Oktober kl 14.26

Sitter hemma i Falkenberg nu, en riktigt händelserik helg. Tog mitt pick och pack och satte mig på planet mot Stockholm i fredags eftermiddag, fick dock betala fett mycket pengar för min övervikt men då hade jag rensat, rensat och rensat flera gånger om. Flygningen gick bra, en hel del sovande blev det. Vad är det för skit? Var tvungen att hämta ut mig bagage i Stockholm och sedan checka in det en gång till. Suck! Virrade runt som en galen för fattade inget, men tillslut fick jag mitt bagage incheckat och så. Längsta tiden är nog när man flyger den sista flygningen, det skulle ta ca 45 min. En oändlighet.

Sedan blev det Ikea och affärerna där runt omkring, var helt död, min kropp kändes som bly. Äntligen kan jag köpa min egen dricka, så blev ett stop på systemet med. Med en slump träffade jag Marie, Jenny och David på Ikea, världen är nog allt bra liten.

Igår kväll blev det utgång, lite förfest hos Johannes sedan förfest hos Simon, Zätas och Harrys. Skoj, skoj, skoj! Roligt att träffa alla igen.

Men allt känns så konstigt, har inte insett att jag är här igen, att jag inte är kvar i USA

En trött
Tina

Fair Haven, October 24 08

Detta blir nog bland det sista inlägget från USA, klockan är allt för mycket ( för lite ) 12.30 . Hela jag är som en zombie, gör min saker på rutin. Ska tillbaka till verkligheten ? Känns konstig att lämna mitt liv här eller allt här. Allt är så overkligt, har inte riktigt fattat det ännu. Mitt flyg hem till Sverige går idag klockan 17.20 , är en aning nervös och samtidigt mer än överlycklig .

Skönt att slippa klorvatten, dålig service på restaurangerna, alla bilköer. Kunna dricka ren och gott kranvatten igen!

Nu ligger Pheebs och sover i min resväska igen, hon vill inte ens ligga i sängen bredvid mig. Jobbigt att lämna henne, vill bara ta med henne till Sverige.

Har packat ner det mesta, lite små saker, så två stora resväskor på 30 kilo och 24 kilo, ett handbagage på ca 8 kilo och en datorväska ska jag lyckas få med mig hem.

Låtar med minnen från USA

Rehab - Sittin' in a bar ( Bartender song)
Katy Perry - I kissed a girl
Coldplay  - Viva la diva
Estelle feat. Kanye West - American boy
Pink - So what
Eva Cassidy - Leaving on a jet plane
Plain White T's Cover - Hey There Delilah
ABBA - Mamma Mia

Chris Brown - Forever

Akon - Dangerous

The Pussycat dolls - When I grown up
Rhianna - Disturbia

New Kids On The Block - Summertime
Gunter - Ding ding dong
Pandora - Come On And Do It

En trött och nervös Tina


Fair Haven, NJ October 21 08



Då har jag gjort mig ännu mer redo för att åka hem, avslutat mitt bankkonto, avslutat medlemskapet på Wow. Räknar ner timmarna och dagarna. Vill bara bort här ifrån. Nämn dock inte Halloween, det får mig att gråta, det var en stor andledning att jag åka hit för. Men livet där hemma kommer säker bli bättre och roligare! Är lite nervös, fick ont i magen idag, är så spänd och överlycklig. Äntligen slipper jag jobba som en skiten au pair men usel lön. Jippi!



Min älskade hund

Som sagt har vi haft problem med våran hund här, haft många olyckor inne i huset, vetrinären trodde det var för Pheebs känner sig osäker om inte är med mig eller värdmamman, oftar händer olyckorna när vi inte är hemma, sedan för att få bekräftelse och uppmärksamhet av oss och för att straffa oss för att vi lämnar henne ensam kvar. Så ska försöka minska hennes space i huset, hon ska få hållas sig till tvättrummet när ingen av oss är hemma. Får se hur allt går. Hoppas på förändring, hon är för stor för detta...

En låt som får mig på bra humör



En glad och trött
Tina

Uppdateringen

Hittade inte Pheebs ikväll, efter tag hörde jag henne men kunde inte se henne i mitt rum...

Men nu ligger hon vid min sida i sängen och sover så gott...

Fair Haven, NJ October 20 08

Vilken dag säger jag bara. Har packat ner allt mitt pick och pack i två unka (stora) resväskor, lite konstig känsla att packa ner allt! Here we go again, All my bags are packed, I'm ready to go. Nu är det dags för att åka hem eller tillbaka till Sverige, känner som jag kan denna turen allt för väl.

Så körde barnen eller tjejerna till deras privatlektion, så var Seven Bridge Road avstängd, suck! Mötte Elli på vägen när jag snabbt försökte tänka ut en ny och snabb väg till lektion. Blev genom Little Silver, förbi Forth Monmouth, dock glömde jag svänga på U-turn vid Route 35 & 36 så fick snabbt åka och vända på Monmouth Malls pakeringen, ja efter lite om och men kom vi dit. Så vid hämtningen så åkte jag i god tid, brukar ta ca 15 min att åka. Idag tog det 35 min.

Så ikväll gick brandlarmet hos oss, så mamman ringde brandkåren, ja på en minut, stod det två brandbilar, en polisbil och en ambulans utan för oss. In kom det 6 brandmän och började söka efter en eld, dock fanns det ingen utan brandlarmet hade gått igång av sig själv, kanske pga av värmen. Lite pinsamt men komisk, ja nu vet vi i alla fall vi bor i säker liten stad!

En trött Tina

Fair Haven, NJ October 20 08

Sitter i mitt rum, har varit hyfsat duktig idag. Var på gymmet i ca 1 timme och tränade, så har jag provpackat mina resväskor efter lite liggande och slängade fick jag igen resväskorna, dock blev vikten lite för tung. Men har verkligen slängt att jag kan och vill redan känns det som...

Ska försöka avsluta mitt bankkonto och medlemskap på WOW imorgon...

Så inom kort kommer jag tillbaka till Sverige!

En glad & nervös Tina

Fair Haven, NJ October 18

Gårdagen blev det middag med några svenska tjejer på Sawa i Pier Village, trevligt trevligt. Dock var service mer än dålig, plockade bort allt innan ens vi var färdiga, de stressar en som bara den. Är så trött på service i USA, antingen är det för mycket eller för dålig. Ändå måste ge förbannade dricks även om maten var usel och service var kass. Ska bli skönt att komma hem till Sverige så man kan dricka kranvatten igen. Det som känns jobbigaste nu är att jag inte får uppleva Halloween, det suger!

En låt som jag förknippar med dig:



They say time heals everything, But I'm still waiting

En trött Tina

Fair Haven, NJ October 16 08

Sitter i sängen i mitt rum igen, har varit i Red Bank och kollade lite affärer. Blev lite deppig av de, för hittade en riktigt riktigt fin kappa/jacka som jag blev kär i från Dolce & Gabbana, dock vågade jag inte ens kika på priset, men soo lovely and perfect. Det var faktiskt första gången jag riktigt var i Red Bank och kollade i affärer, lite skandal faktiskt har snart varit här i 5 månader och Red Bank ligger precis jämte Fair Haven.

Till lunch blev det som sagt det vanliga, Sushi från Foodtown, gott men tråkigt att äta själv i bilen...

En glad Tina


Califorina Roll

Fair Haven, NJ October 15 08

Säger det igen, händer mycket omkring mig nu.  Planera vara tänkt att jag skulle åka hem till Sverige igen denna helgen. Men livet kan ta snabb vänding. Trodde inte det kunde bli värre, men det visade vara fel. Imorse dog min värdmammas mamma, mitt ibland mitt beslut att åka hem, min värdmammas stora operation och allt. Döden är närmare oss än vad vi tror. Har haft tid att tänka idag, tankarna går till min kära vän som gick bort alldelse för tidigt, nu snart efter 4 år så har jag fortfarande inte kunnat inse eller fatta att jag inte kan träffa han igen... Hoppas fortfarande på att jag kommer att springer in i honom någon dag framöver.

En vilsen och trött Tina



Green Day - Good Riddance (Time Of Your Life)

Fair Haven, NJ October 14 08

Som sagt snart slutar min tid i USA, har valt att åka hem 7 månader tidigare. Tackar för den underbara tiden och alla saker jag har fått uppleva men jag känner mig färdig med detta au pair livet. Dags att ta ett steg framåt eller kanske blir det bakåt...


Mitt tid i USA i bilder

                    
   
Jag i Helsingfors på väg till flygplanet som ska ta mig till JFK          
                                                       
Mitt muminflyg                        Carolin & jag på 
                                           Orienteringskursen i Connecticut.                                                                                    
                                                                                                         

                                                                                         
 Min värdfamilj hus i Fair Haven, New Jersey

             
Min värdfamiljs bilar

 Frida och mina värdbarn i Dorbrook Sprinkle Park, Lincroft
                                                             Elli plockar blåbär i mitt kök

                                              
                                  Jag och Elli på stranden den 1 september


 Frida                 Juli 3              
                                                                                                           
                                          
                                           Bron till himelen

Min första Starbucks       Italian Icecream
           

Jon Bon Jovis hus


Frida & jag
 

Utekväll med Sara och Carolin i Freeport, Long Island


Frida & en "kändis"


                                                                            Mina värdbarn
                 
   

Pheebs, min hund här
           


Jag & Emma på Lindas balkong i Brooklyn innan utgång i NYC


                    Midsommar i Battery Park, NYC


                                           Elli & jag


Min beachbclub med två pooler, en hot tub och en strand
                  




Känns som jag har miljontals bilder till som jag vill visa men det får bli en annan dag, är helt slut, skulle lätt kunna sova hela dagen.

En trött Tina

Fair Haven, NJ October 12 08

Klockan är egentligen för mycket, läggdags för länge sedan. Men måste få skriva av mig lite, mycket händer och mycket på gång. Som sagt vet inte vart jag ska börja.

Lena har varit på besök här eller hon är fortfarande på besök här, dock åker hon hem imorgon. Kommer kännas tungt och tomt. Tycker så synd om henne, allt är inte varit på tipp topp under hennes tid här. Första dagen var jag tvugen att jobba kvällen, andra dagen skulle jag bara jobba halva dagen men det blev till 16.00 i alla fall. Så vi tog med barnen till Harvest Fest i området. Tills slut så tåg vi in färjan in till Manhattan, vädret var inte det bästa, blåste som bara den. Tog en promenad till hotellet, som hade sett sina bästa dagar, läget var bra, bredvid Hard Rock Café på Time Square, sängarna stora som hus, skabbigt som bara den, helt okej för en natt. Tog middag på underbara Ruby Tuesday på Time Square, beställde in massa smårätter. Resten av natten blev till för shopping, började klaga på att affärerna stängde så tidigt men då var var klockan 23.00 . Söndagen började tidigt, köpte frukost på Starbucks och gick till Central Park och käkade. Sedan begav vi oss neråt, snabbt stopp vid affärerna på 5th Ave, nästa stopp blev på Elli och Petras hotell vid
42and St, tog subben till Bedford Ave i Brooklyn. Visade Buffalo Exchange och Beacon Facorty. Tillbaka till Manhattan för att äta, dock valde vi nog särklass sämsta restaurang som finns, dålig service, mindre god mat, ja allt var dåligt, knappt att vi fick rätt mat vi beställde, men efter en usel lunch så mötte vi upp Caisa och en annan svensk au pair, strossade lite i affärerna på 34th Ave. 

I måndag släppte jag bomben att jag vill åka hem, mamma tog det helt lugnt, lugnare än vad jag hade tänkt. Pappan tog det sådär kändes det som. Trodde att allt skulle kännas mycket bättre när jag hade väl bestämt mig hur jag ville göra och att jag hade berättat det för mina värdföräldrarna, men ack vad fel jag hade. Allt blev bara sämre, mådde sämre än sämst, ville bara ta första bästa plan hem. Så resten av veckan blev allt lite komplicerat och krånlig, blev mycket tid på rummet och har tänkt, tänkt och tänkt. Hur ska jag göra?

Förlåt, förra helgen och början av denna veckan lär jag har varit den jobbigaste person som har funnits, allt var bara skit, ingen förstod mig enlig mig själv, tappade allt. Fick en släng av separationsångest, kändes som jag inte var i medvetandet, stötte bort allt och alla. Förlåt för mitt beteende!


tror jag somnar NU


En trött Tina



Fair Haven, NJ October 8 08

Ett litet livstecken från mig. Har beslutat mig att avsluta mitt år i USA . Det var nog enklare sagt än gjort. Livet är sämre än sämst nu. Lena är på besök mitt i bland allt skit. Förlåt om jag kan har känslor och tankar! Fölåt för att jag ens finns....






Fair Haven, NJ October 2 08

Ja vad ska jag säga, är nere på botten av det djupaste. Vet inte vart jag ska ta vägen? Kan inte se något positiv i något. Vill bara sova bort allt. Velar fram och tillbaka nu hur jag ska göra med hela grejen, vill innerst inne hem känns det som, allt bara lutar på att jag kommer att åka hem inom snar framtid, innan mitt år är slut. Men det är ju ingen garanti att allt kommer vara toppen när jag kommer hem....

Måste plugga inför Interior Design klassen, suck, suck och suck.


Tina

RSS 2.0