Shopping

 Klänning från Victoria's Secret


 Tunika & Leggins från H&M



Nagelsätt från Bath & Body Works
 

 Örhängen från Clarie's

 Plånbok, handväska, örhängen från Forever 21










Fair Haven, NJ 28 may 08

Har idag varit på min första men långt ifrån min sista shoppingtur. Sjukt bra shopping, fast har ju bara testat ett köpcentrum , ska till ett annat imorgon. Idag blev det dock ingen park för läxläsningen nog såååå lång tid, lite frusterade att det ska ta så långt tid och så mycket tjat och bråk. Blir frusterade när de ställer sig och skriker när de inte får som vill, man kan INTE få allt man vill ha, livet är orättvis så är det bara.

Imorgon ska som sagt till ett köpcentrum även till blivande gym, YMCA tror jag det heter, det ska bli spännande, skönt att ha något vettigt att göra på dagarna när barnen är i skolan.


Tina

Fair Haven, NJ 28 may 08

Idag skiner solen men det blåser kallt. Tror vi ska åka till en park och leka idag. Min snuva börja bli bättre men näsan gör ont för jag snöt mig så himla många gånger igår. Nu ska jag ta en lite powernap innan jag ska hämta tjejen vid skolan.
 
Min nya grej är kaffe med chokladmjölk och en touch av mint, sjukt gott men så onyttig. Men det goda här är att här i USA kan jag dricka och äta mjölkprodukter utan att få ont i magen.


Tina

Fair Haven, NJ 27 may 08

Ikväll var det ett riktigt skitväder, så äckligt klibbig som det brukar vara när det har regnat och åskan/blixten kommer. Först frös man sen blev det så äcklig varmt. Ikväll lagade jag mat till hela familjen, den andra au pairen hjälpte till. Gjorde potatisgratäng, kyckling och vitvinssås som jag och min syster brukar äta. Men här har de direkt ingen matlagningsgrädde eller ren grädde alls, typ low fat milk eller vispad grädde. Så försökte göra en sås med very low fat milk men hela såsen blev klumpig och smakade skit. Så min snälla host-mamma åkte til affären och handlade grädde till mig!

Idag har jag även vigat mina vyer här i staden, nu hittar jag till skolan, host-pappans café, där


Fair Haven, NJ 27 may 08

Idag regnar det, så känner mig lite nere plus är ju så tät i näsan som det går att bli. Har varit i Red Bank och kollat lite, har även ätit min första donuts på Dunkin Donuts, en med jordgubb med strössel. Sjukt sjukt god fast väldig fett, bara socker!

En annan favorit här är Bagel, frukosten är räddad, bagel sjukt gott. Fast känns väldig fett med, den godaste är med ägg och ost fast cream cheese funkar med!

Har även en ny vän, box med näsdukar måste ta med de överallt för är såååå snoriga, haha!

Lärarna har gett mig ett nytt namn Tiny Tina så de ska komma ihåg vad jag heter


Tina

Fair Haven, Nj 26 maj

Idag var det så blåsigt vid Beach House så var ha långarmat på sig eller vara inne. Så det blev en snabb tur på Beach Club. Ikväll har vi varit hos en familj som bor precis jämte och grillat plus badat i deras stora swimingpool. Hoppas att vädret blir fint resten av veckan så man kan hänga på Beach Club.

Annars är det fint, har dock blivit sjuk eller allgerisk kanske med. Det sägs att man kan visa allergisk reaktion här i USA även om man inte är allgerisk mot något. Tror min snuva beror på omställningar, tid, väder och sånt. Är fortfarande trött, så om jag sitter still för länge så somnar jag.


Tina

Fair Haven, NJ 26 maj

Idag är det The Memorial Day så nästan alla är lediga. Idag blir det Beach Club, ska försöka få lite färg på min bleka kropp. Imorse kollade vi på en parad och lyssnade på olika människor.

Ska nog träffa två svenska tjejor ikväll, så ska vi bada i våran Hot Tub!


Tina

Fair Haven, NJ 25 maj

Nu har jag precis kommit hem. Har träffat två svenska au pairen, ena bor ca 10 min bilfärd från mig, super trevliga, ska höras imorgon!

Idag har jag äntligen sett vad Beach Club är. Det ser ut som ett hotell typ, man checkar in. Så har man en egen "liten" hytt där det finns dusch, kyl & frys, diskbänk. Sedan finns det en giganstisk swimingpool, en bar, en kiosk och massor av grillar och sedan ligger havet precis nedan för pool så man kan välja att bada i en pool eller i havet. Sjukt fint! Men vattnet i både bassängen och havet är jätte jätte kallt. Man blir nästan blå när man badar, känns det som. Men hoppas på fint väder hela veckan så vattnet blir lite varmare.

Typ på orentation så får man lära sig en del saker, men skrämmer upp en så himla mycket, amerikanare gör så och de gör si . Men helt sjukt, i Sverige har jag fyllt 20 så kan komma in på det flesta ställerna, får köpa på Systembolaget och handla sprit utomlands. Men här i USA måste man vara 21 för att köpa och dricka alkohol, de sägs att det är jättestrikta med denna reglen, visst har inte provat köpa ännu eller varit ute på en pub. Men mina värdfamilj har redan gett mig vin till mat och drink när vi var på Beach Club.

En annan sa, har börjat dricka kaffe och röd vin, jag är nog konstig! Plus min näsa bara rinner och rinner, helt sjukt, tror det beror på omställningar och sånt dära. Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk.




Tina

Fair Haven, NJ 25 maj

Denna dagen har varit lång, ska iväg och träffa en annan svensk au pair nu, det ska bli skoj! Imorgon ska vi till Beach Club imorgon igen, berättar med om Beach Club senare ikväll.

Annars är det helt underbart här, trivs redan bra


Tina


Fair Haven, NJ 24 maj

Ja nu är klockan bara 10 pm , barnen sover förhoppningsvis, de har borstat tänderna, fått varsin godnatt saga. Idag har jag kört bil på egen hand med barnen, det gick bra var lite nervös dock men glömde svänga till vänster så fick köra en bit till och vända. Men vi hittade iaf till Wendy's som är typ som en B-version av Mc Donalds.

Imorgon ska vi åka till stranden tror jag , sedan ska jag försöka träffa den andra svenska au pairen i området.
Hoppas innerst inne att föräldrarna kommer hem snart, för är jätte jätte jätte rädd. Är helt själv nu i huset okej hunden är här men den gillar mig ibland bara. Det är läskigt att vara själv i huset , har direkt ingen bra support från hunden, den är nog lika rädd.


Tina

Fair Haven, NJ 24 maj

Har precis skapat denna blogg för att kunna skriva av mig. Förtillfället finns det mycket att berätta. Har precis flyttat in hos min värdfamilj i Fair Haven, New Jersey. Familjen verka vara toppen, hjälpsamma, trevliga, snälla. Trivs bra redan, hoppas bara att barnen gillar mig.

Det senaste dagar har varit i långa och roliga. Har för första gången flyget själv dock bara från Göteborg till Helsingfors. I Helsingfors mötte jag upp en annan Au pair, som var jättetrevlig och rolig.  Har varit i Stamford på en Orentation, börjat övningsköra här i New Jersey, varit på en celebrity rundai staden, fick dock inte se så många kändisar, men fick se Brue Springsteens och Jon Bon Jovis hus. Har invigt familjens hot tub, helt underbart!

Tyvärr har jag ingen telefon som funkar, eller min mobil funkar men kanske inte ringa för har ingen täckning, konstigt eftersom allt funkade i Stamford. Men skriva gärna en eller två mail till mig

Idag ska jag passa barnen för det första gången helt själv, hoppas verkligen att det kommer att gå bra!

Kommer nog skriva en del här på bloggen, resedagboken.se känns inte rolig längre!


Tina

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0